onsdag 1. juni 2016

Hoppedress

Vi var heldige som fikk et nytt familiemedlem i mai. Ei lita jente, og guttene synes det er stas å ha fått ett nytt søskenbarn. Og når det skulle komme et nytt under til verden, så måtte det jo lages en gave.

Foreldrene fikk selv velge hva de ønsket seg, og det sto mellom to plagg. Uglegenser og hoppedress.
Som tobarnsmor tenkte jeg praktisk, og fant  ut at hoppedressen var mest nyttig. Da har en et heldekkende plagg, og en kan bruke den en stund gjennom hele året i landet Norge.

I oppskriften skal en ha hette på. Selv synes jeg at hette på barneklær opp til 2-3års alder er veldig upraktisk. Det er greit nok når plagget er tynt, men når det er snakk om strikkede plagg.... Neitakk... Så den utelot jeg av den enkle grunn. Og for at de skal ha mest mulig bruk av dressen, laget jeg den i str 2år, med litt ekstra lengde i armer og bein. (På far-siden så er de litt lange ;-) )

Mønsteret er i boken "STRIKK til småfolk" fra Aller Forlag. Garnet er Sandnes Garn - Sisu, dobbel tråd. Strikket på pinne nr. 3,5 og 4. Fargene er nydelig gammelrosa og grå.
Det eneste jeg har å utsette på, er at det grå garnet har felter der det kommer helt svarte eller helt hvite "dotter" med ull. Noe av det gikk greit å fjerne med å pille det ut, men en del av det ble igjen fordi det var så lange parti. Ellers så er jeg fornøyd med dressen, og det var et prosjekt jeg fikk lært litt nye teknikker på. Det er jo alltid gøy!

Ha en fortsatt fin dag <3
~Therese~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar